Tuinschermen

De antwoorden op vragen over onze tuinschermen vindt je hier.

Zijn er ook tuinschermen van 2 meter hoog?
Ja, wij verkopen ook verschillende Topline tuinschermen met een hoogte van 2 meter, die zijn hier te vinden. De Modulair tuinschermen kunnen daarnaast ook opgebouwd worden tot een hoogte van 2 meter door middel van het aanschaffen van extra planken.
Zijn er alleen tuinschermen van 180 cm breed?
Ja, wij verkopen enkel tuinschermen met een breedte van 180 centimeter. De Design, Topline en Modulair tuinschermen zijn echter vrij eenvoudig in te korten. Draadschermen hebben wij leverbaar in breedtematen van 60 en 90 centimeter.
Kan ik de tuinschermen zelf op maat maken?
De Henderson tuinschermen kunnen eenvoudig worden ingekort en wel als volgt: Op de plek waar moet worden ingekort, 1 plank aan de voor- en achterzijde losschroeven, de aluminium dwarsbalken kunnen met een fijne ijzerzaag doorgezaagd worden. Monteer de planken terug en jouw scherm is exact op maat. Als je de planken wilt doorzagen, kan dit met een houtzaag met fijne tanden. Voor het inkorten van de Modulaire en Guardener tuinschermen wordt het gebruik van een afkortzaag geadviseerd.
Kunnen de tuinschermen gekanteld worden?
Alleen onze Design en TopLine tuinschermen kunnen gekanteld worden geplaatst. Houd er rekening mee dat de planken in de horizontale richting minimaal 5 mm vrije ruimte nodig hebben. Net als bij een parketvloer moet er ruimte blijven voor uitzetten en krimpen. Voor montage van deze schuttingen met planken in horizontale richting zal er gebruikt gemaakt moeten worden onze L-set ophangbeugels. Bij ondeugdelijke montage vervalt de garantie.
Plaatsen jullie ook schuttingen en tuindeuren?
Wij plaatsen zelf niet. Al onze materialen zijn eenvoudig zelf te monteren met behulp van de bijbehorende montagehandleiding. Wil jij jouw klus laten uitvoeren door vakmensen? Neem dan contact op met één van onze montagepartners. Zij hebben ruime ervaring met onze materialen.
Hoeveel ophangbeugels zijn er nodig om een tuinscherm te plaatsen?
Per tuinscherm heb je 1 set ophangbeugels nodig. Kort je een tuinscherm in en wil je het restant weer gebruiken? Dan heb je hiervoor 1 set extra set ophangbeugels nodig.
Welke ophangbeugels heb ik nodig?
Het T-beslag is geschikt voor montage van alle Design en TopLine tuinschermen. Het L-beslag is geschikt voor de draadschermen. Bij montage van de Modulaire en Guardener tuinschermen heb je geen ophangbeugels nodig, deze worden namelijk in de daarvoor bestemde palen gestapeld.
Worden de tuinschermen geleverd inclusief tuinpalen?
Nee, de tuinpalen zullen apart bij besteld moeten worden. Vuistregel: totaal aantal tuinschermen + 1 = benodigd aantal tuinpalen.
Wat is het verschil tussen TopLine en Design tuinschermen?
Onze Design tuinschermen hebben 17 planken met een breedte van 11 centimeter. TopLine tuinschermen zijn voorzien van 14 planken met een breedte van 14,5 centimeter. Voordeel hiervan is dat je door de brede plank wat meer privacy hebt, omdat er minder doorkijk mogelijk is. Ook zijn de planken van de TopLine tuinschermen iets dikker. 
Waarom 3 aluminium dwarsbalken en geen 4?
Onze tuinschermen worden gemaakt van hoge kwaliteit composiet. Tuinschermen die zijn voorzien van 4 aluminium dwarsbalken zijn veelal voorzien van lagere kwaliteit houtcomposiet planken. Om kromtrekken van deze composiet schermen/planken te vermijden worden 4 dwarsbalken geplaatst. Men gebruikt dit in de verkoop als "sterker", maar niets is minder waar. Wij kiezen voor 3 dwarsbalken.
Kan ik zelf de producten van Henderson monteren?
De montage van onze producten is vaak vrij gemakkelijk zelf te doen. Lees voordat je begint met monteren wel goed de betreffende instructies door, zodat je vast een goed beeld krijgt waar alle onderdelen voor bestemd zijn. Alle montage instructies zijn te vinden op de instructie-pagina. Wil jij jouw klus toch laten uitvoeren door vakmensen? Neem dan contact op met één van onze montagepartners. Zij hebben ruime ervaring met onze materialen.
Kunnen houtcomposiet tuinpalen werken?
Ja, houd er rekening mee dat composiet tuinpalen kunnen werken. Dat wil zeggen dat het materiaal kan reageren op veranderende temperaturen of luchtvochtigheid. Dit doet niets af aan de stevigheid. Voor een gegarandeerd loodrecht resultaat raden wij aluminium tuinpalen aan. 
Wat is de ideale montage-temperatuur?
De materialen zijn het beste tussen de 10 en 15 graden celcius te plaatsen/leggen.