Wat is Co-extrusion?

Co-extrusion is een prachtige beschermende laag om houtcomposiet producten. Deze laag biedt verschillende voordelen waarover je op deze pagina meer leest:

Onderhoudsvrij

Voor veel mensen is het tegenwoordig zeer belangrijk dat er zo min mogelijk onderhoud verricht moet worden in de tuin, wat dan ook de belangrijkste reden is om voor co-extrusion te kiezen. Met de co-extrusion composiet planken behoort schuren, beitsen, lakken en elke andere vorm van onderhoud tot het verleden.

Vlekbestendig

Hardnekkige vlekken zoals vetvlekken krijgen geen kans om door te dringen tot de houtstoffen en kunnen zeer eenvoudig verwijderd worden met een vochtige doek. Maak je dus niet druk om vetvlekken tijdens het barbecueën. 

Lange levensduur

Co-extrusion producten zijn ontwikkeld voor maximale duurzaamheid en een zeer lange levensduur. De houtcomposiet kern is verpakt in een sterke waterdichte laag, waardoor vocht niet tot in de kern van de plank kan doordringen. Co-extrusion vlonderplanken zijn daardoor in vergelijking met de eerste generatie vlonderplanken veel sterker.

Uitstraling

De co-extrusion producten komen qua uitstraling het meest in de buurt van echt hout. De structuur voelt en oogt zeer natuurlijk en elke plank heeft andere kleurtinten: net als bij hout is geen enkele plank hetzelfde.

Kleurvast

Planken met een co-extrusion laag zijn extreem kleurvast. UV-licht is zeer krachtig, waardoor vrijwel alles op de wereld onderhevig is aan verkleuring. Denk maar eens aan je eigen huid, haar of auto. De co-extrusion planken zijn uitgebreid getest, onder extreme omstandigheden en na deze testen is er nauwelijks sprake van kleurverschil. Na 10 jaar is de kleurverandering nooit meer dan 10%. 

Antislip

De producten met co-extrusion zijn voorzien van een antislip laag. Op deze manier blijven de vlonderplanken bij natheid zeer stroef, waar de houten planken bij dezelfde omstandigheden glad worden. Dit maakt de co-extrusion planken ook weer een stuk veiliger.