Vlonder maken aan het water

Komt jouw tuin uit op het water en wil je hier graag een vlonder maken? Een tuin aan het water is hartstikke mooi en wij begrijpen heel goed dat je een vlonder wilt maken aan het water. Wij geven je graag enkele tips als het gaat over het maken van een vlonder aan het water. Belangrijk om direct te vermelden, composiet is niet geschikt om onder water te gebruiken. Wanneer het in de wintermaanden vriest, dan zet het water uit en kan het schade toebrengen aan je composietdelen, dat is natuurlijk iets wat je wilt vermijden.

Wil je een oversteek in het water realiseren, dan adviseren we je om hout wat echt in contact komt met het water van de beste kwaliteit te kiezen. Kies dan voor hardhout en niet voor geïmpregneerd hout. Je kunt funderingsbalken van hardhout in het water gebruiken en onderbalken van composiet gebruiken, als deze natuurlijk niet in aanraking komen met het water. Verder hebben we nog een paar tips voor je.

Zorg voor de juiste ruimte tussen de onderbalken en ga hier niet op besparen. Je wilt niet dat de vlonder gaat doorbuigen, vooral niet in de buurt van het water. Het zou voor een onveilige situatie kunnen zorgen en dat is iets wat je uiteraard wilt voorkomen. Om verdere veiligheid te garanderen is het misschien het overwegen waard om een reling langs de vlonder te plaatsen. Wanneer je nog kinderen hebt wil je niet dat deze in het water terecht komen, denk bij een reling ook aan de ruimte tussen de spijlen, kinderen kruipen natuurlijk zo ergens tussendoor. 

Ga je een oversteek maken in het water? Kijk dan vooraf goed hoe diep je de grond in kunt met een grondboor, ook het gedeelte in het water. Palen die in het water komen moet minimaal 1 meter in de grond geplaatst worden. Een mooi voorbeeld van een toepassing van een vlonder aan het water kun je zien bij onze IPE composiet vlonderplanken. Een van onze klanten heeft er hier voor gekozen om het composiet ook als boeibord voor de vlonder te gebruiken. Het geeft een fraaie uitstraling en het is heerlijk om natuurlijk zo dicht aan het water te kunnen zitten. Zie jij jezelf binnenkort ook al op een vlonder aan het water zitten? Start vandaag nog met maken van een vlonder en bestel bij ons de juiste benodigdheden.

Aanlegsteiger of vlonder

Heb je misschien een boot en ga je de vlonder echt als steiger gebruiken, vraag dan na bij je gemeente of het toegestaan is om dit te doen. Mogelijk heb je een vergunning nodig en zijn er eisen gesteld aan het materiaal wat je gebruikt voor een aanlegsteiger. In heel veel gemeenten is geen vergunning nodig, alleen als het water waar je de steiger wilt aanleggen smaller is dan 3 meter. Toch is het natuurlijk verstandiger om vooraf te informeren. Het zou zonde zijn als je een vlonder aan het water maakt met een gedeelte steiger en dat deze later toch afgebroken moet worden.

Over Henderson Creative Living

Kies je voor Henderson Creative Living, dan kies je voor service, kwaliteit en een scherpe prijs. Het is bij ons gemakkelijk om in onze webshop een bestelling te plaatsen. Hierna kun je er voor kiezen om de bestelling bij ons af te halen of te laten bezorgen. De verwacht levertijd is tussen de acht en tien werkdagen. Wanneer je de bestelling hebt ontvangen, kun je eigenlijk direct aan de slag met het plaatsen van je vlonder aan het water. In ons handige online stappenplan leggen we in verschillende stappen uit hoe je zelf een vlonder kunt maken en uiteraard kun je dit plan ook gebruiken voor een vlonder aan het water.

Kies je voor een composiet vlonder van Henderson Creative Living dan haal je kwaliteit in huis. Omdat je de vlonder aan het water gaat maken is het verstandig om deze regelmatig schoon te houden, kies dan voor onze eigen onderhoudsmiddelen. Alles tegen een zeer scherpe prijs. We zijn exclusief importeur en distributeur van composiet voor heel Europa. Je kunt bij ons rekenen op een snelle levering en je kunt online veilig een bestelling plaatsen. Onze webshop is voorzien van het thuiswinkel keurmerk. Wil je meer weten over het maken van een vlonder aan het water? Neem dan gerust contact met ons op we zijn te bereiken via telefoon op (+31) 36 210 0159 en via mail op: info@henderson-living.com.

 

All-in vlonderplanken