ClickCease

Composiet Tuinschermen

Zijn er ook tuinschermen van 2 meter breed?

Nee, wij hebben alleen tuin schermen met een breedte van 180cm.

 

Zijn er ook tuinschermen van 2 meter hoog?

Ja, wij hebben ook verschillende tuinschermen van 2 meter hoog. Deze vindt u hier.

 

Kan ik tuinschermen zelf op maat maken?

De Henderson tuinschermen kunnen eenvoudig worden ingekort en wel als volgt: Op de plek waar moet worden ingekort, 1 plank aan de voor- en achterzijde losschroeven, de aluminium dwarsliggers met een fijne ijzerzaag doorzagen. Zet de planken terug en uw scherm is exact op maat. Als u de planken wilt doorzagen, kan dit met een houtzaag met fijne tanden. Voor het inkorten van onze DHZ tuinschermen wordt het gebruik van een afkortzaag geadviseerd. Ons Forte tuinscherm kan ook worden ingekort

 

Kunnen de schermen gekanteld worden?

Alleen onze Top-line en Forte tuinschermen kunnen gekanteld worden geplaatst. Houd er rekening mee dat de planken in de horizontale richting minimaal 5 mm vrije ruimte nodig hebben. Net als bij een parketvloer moet er ruimte blijven voor uitzetten en krimpen. U dient hiervoor speciale ophangbeugels met sleuven aan te schaffen de planken vrij in kunnen bewegen. Deze ophangbeugels hebben wij niet in ons assortiment. Bij ondeugdelijke montage vervalt de garantie.

 

Plaatsen wij ook schuttingen?

Wij werken met een extern montagebedrijf. Zij zijn actief in heel Nederland. Voor een vrijblijvende prijsopgave kunt u direct contact met hen opnemen via email vandenberghoveniers@home.nl of telefoonnummer 0527 – 254 021.

 

Hoeveel ophangbeugels zijn er nodig om tuinschermen te plaatsen?

Per tuinscherm heeft u 1 set ophangbeugels nodig. Kort u een tuinscherm in en wilt u het restant weer gebruiken? Dan heeft u hiervoor 1 set extra ophangbeugels nodig.

 

Welke ophangsetjes heb ik nodig?

Het T-beslag is geschikt voor alle Top-line en Design tuinschermen. Het L-beslag is geschikt voor alle Forte tuinschermen en Draadschermen.

 

Zijn de tuinschermen inclusief palen?

Nee, deze dient u los te bestellen op deze pagina.

 

Wat is het verschil tussen Top-Line en Design tuinschermen?

Onze Design tuinschermen hebben 17 planken met een breedte van 11 centimeter. Top-Line tuinschermen zijn voorzien van 14 planken met een breedte van 14,5 centimeter. Voordeel hiervan is dat u door de brede plank meer privacy heeft, omdat er minder doorkijk is.

 

Waarom 3 aluminium dwarsbalken en geen 4?

Onze tuinschermen worden gemaakt van hoge kwaliteit composiet. Tuinschermen die zijn voorzien van 4 aluminium dwarsbalken zijn veelal voorzien van lagere kwaliteit houtcomposiet planken. Om kromtrekken van deze composiet schermen/planken te vermijden worden 4 dwarsbalken geplaatst. Men gebruikt dit in de verkoop als "sterker", maar niets is minder waar. Wij kiezen voor 3 dwarsbalken omdat dit sterker en fraaier is!