BENODIGDHEDEN

 

STAP 1 - TUINPALEN PLAATSEN

De eerste stap is het plaatsen van de tuinpalen. In verband met het gewicht van de tuindeur is het meest ideaal om de eerste paal aan een muur te bevestigen (met slagpluggen). Als dat niet mogelijk is dan wordt aangeraden om de tuinpaal waaraan de deur komt te hangen in ieder geval in snelbeton te zetten. De tuinpalen zet je 93,5 cm uit elkaar. Zo loopt de tuindeur (90 cm breed) niet tegen de palen en kan hij vrij draaien.

Schuif de aluminium stootlijst in de tuinpaal waarop de deur gaat sluiten. Schroef deze vast met een zelftapper en de eerste stap is gezet.

 

STAP 2 - SCHARNIEREN MONTEREN

Leg de deur plat op een tafel of op twee klapschragen. Schroef de twee scharnieren met 10  lange zelftappers (meegeleverd) in het aluminium profiel van de deur. De lange zijde van de scharnieren komt op de deur. De korte zijde komt straks op de tuinpaal (stap 3).

 

STAP 3 - AFHANGEN

Voor het uitvoeren van deze stap is een extra paar handen geen overbodige luxe. Nu zet je de deur (samen) rechtop. Zet de deur in een hoek van 90 graden t.o.v. van de tuinpaal waaraan hij komt te hangen. Het scharnier open je ook in een hoek van 90 graden. Zorg dat de deur stabiel staat. Gebruik hiervoor opvulstukjes of bijvoorbeeld hout. Zet de deur helemaal waterpas.

Nu kun je beide scharnieren met 2 RVS zelftappers vastzetten aan de tuinpaal. Sluit de tuindeur en controleer of hij naar wens in het slot valt. Als dat het geval is schroef je de scharnieren met de overgebleven 6 zelftappers vast op de paal.

 

STAP 4 - DEURSCHILD EN SLOT

Nu kun je de cilinder in het slot plaatsen. Zet deze vast en plaats vervolgens het schild met de deurkrukken op de deur. Teken aan beide zijden van de deur de 2 schroefgaten van het schild af. Boor deze ruim (+/- 8mm) vanaf beide kanten uit). Met de bijgeleverde schroeven kun je het deurgeschild en de klink nu vast zetten. Je bent klaar!