Articlenumber: PVC202314
vat included

Henderson™ - The Original 

NIEUW!  Maakt een ondervloer overbodig!

Prachtige PVC/SPC click vloerdelen in de kleur White Wash eiken in de maat XL. Stroken van 150 x 22,8 cm met IXPE* dempende onderlaag/ondervloer. Totale dikte maar liefst 5.2 mm. Absoluut nergens voordeliger! Ervaar de kwaliteit zelf en vraag nu een gratis proefstukje aan via deze link.

Hou rekening met gemiddeld 5% zaagverlies.

 

Vul hier het benodigd aantal m2 in:

31 Op voorraad Delivery: 8-10 werkdagen Afhalen: Op afspraak vanaf 2 werkdagen na ontvangst factuur Retourneren: Binnen 30 dagen na levering
Beschrijving

Bespaar op de kosten: KAN WORDEN GELEGD ZÓNDER ONDERVLOER!

Deze prachtige vloer wordt geleverd  met een IXPE* onderlaag, een geïntegreerde ondervloer die, samen met het kliksysteem, het leggen super eenvoudig maakt.

*IXPE is een eersteklas akoestische onderlaag die bestaat uit geluiddempend, hoogwaardig samengesteld fijn schuim met een overlappende film voor extra vochtbescherming aan de uiteinden. Het extra fijne schuim biedt geavanceerde vochtbescherming en schokabsorptie. Gebruikmakend van de Progressive Foam Technology (PFT), is de IXPE-ondervloer ontworpen voor superieure geluidsreductie.

Meer informatie

SPECIFICATIES:

Paneel afmetingen

150 x 22,8 cm

Paneel dikte

5.2 mm

Toplaag dikte

0.3 mm

Ondervloer

Ja, 1.0 mm IXPE*

Kleur

White Wash eiken

Click systeem

Ja

Classificatie

23/31 (zwaar intensief gebruik)

Pakinhoud (m²)

2,73

Waterbestendigheid

100%

V-groef

Ja

Toepassingsgebied

Kantoor, Slaapkamer, Woonkamer

Aantal planken per verpakking

8

Vloerverwarming

Zeer geschikt

Montage

STAP 1 - VERZAMEL DE BENODIGDE MATERIALEN

  1. Meetlint of rolmaat
  2. Scherp afbreek mes
  3. Stootblok
  4. Rubber hamer
  5. afstand blokjes 6 mm
  6. Aanslagijzer (optioneel)

 

STAP 2 - DE VOORBEREIDING

Bewaar de planken minimaal 48 uur in een droge ruimte buiten het bereik van direct zonlicht, verwarmings- of koelbronnen in een horizontale positie. Bij het leggen van de vloer wordt aangeraden om planken uit meerdere dozen te mixen voor een gelijkmatige verdeling van kleuren en tinten. Uiteraard is het van belang dat u voor een vlakke stabiele ondergrond zorgt.

SPC-vloeren zijn zeer geschikt voor het leggen over vloerverwarming. Wat wel belangrijk is, is dat de dekvloer over de vloerverwarming minimaal 13 millimeter dik moet zijn. De verwarming zelf kan ook niet op extreem hoge temperaturen ingesteld worden, het vloeroppervlak mag maximaal 29 graden worden.

 

STAP 3 - START IN DE HOEK

Begin met installeren vanuit de linkerhoek van de kamer. Houd een ruimte van minimaal 6 mm vrij vanaf alle muren voor werking van de planken. Gebruik hiervoor voldoende afstand blokjes en installeer de vloer van links naar rechts. Leg de eerste plank tegen de afstand houders in de hoek van de kamer.         

 

STAP 4 - VLOERDELEN AANLEGGEN

Steek de tweede plank met de korte kant in de groef van de liggende plank. Houd de tweede plank met uw rechterhand wat omhoog. Klik de verbinding met uw linkerhand in elkaar en druk de plank met de rechterhand naar beneden. Tik met een stootblok en een zachte hamer voorzichtig de planken tegen elkaar aan om kieren te voorkomen. Ga zo door met de volgende planken. Snijd de laatste plank in de rij op maat met het afbreek mes. Houd ook hier 6 mm ruimte tot de muur.

 

STAP 5 - DE TWEEDE RIJ

Om een nieuwe rij te beginnen, gebruikt u het stuk dat uit de vorige rij is gesneden mits het minimaal 25 cm lang is. De volgende plank klikt u in de reeds liggende rij planken. Druk de plank aan de voorzijde naar beneden om de plank vast te klikken (zie afbeelding 6).

 

STAP 6 - AANTIKKEN

Geef de plank aan de voor- en zijkant een paar voorzichtige tikken met het stootblok en de rubber hamer.

 

STAP 7 - AANTREKKEN

De laatste rij planken kunnen naar elkaar getrokken worden indien u over een aanslagijzer beschikt (zie figuur 7).  

 

STAP 8 - FINISHING TOUCH

Met het aanslagijzer kunnen vervolgens ook de overige zijden nog eens worden aantikken voor een optimaal resultaat (zie figuur 8). Veel plezier van uw nieuwe vloer!

Reviews
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: Klik PVC/SPC Vloerdelen White Wash Eiken XL 5.2 mm (per m²)
loader
Bezig met laden...

check-circle U heeft uw review aangeboden ter goedkeuring.

This form is protected by reCAPTCHA - the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.