Hoe hoog mag een schutting zijn?

Je bent op zoek naar een schutting? Misschien overweeg je een composiet schutting of een houten schutting, maar hoe hoog mag een schutting nu eigenlijk zijn? In ons assortiment vind je verschillende hoogtes terug. Zo hebben we schuttingen van 1,8 meter en 2 meter hoog. Maar wat is nu de beste keuze en wat mag er bij jou in de tuin geplaatst worden? Er zijn verschillende regels vastgelegd in het besluit omgevingsrecht en we gaan ze voor je af.

Bij een schutting gaat het om een erfafscheiding, en staat de schutting precies op de erfgrens, dan moet je samen met de buren zorgen voor een goede afscheiding. Het kan dus gaan om een schutting maar ook om een muur, een haag of een hek. In dat geval ben je samen met de buren eigenaar van de afscheiding. Staat de schutting niet op de erfgrens maar op de grond van jou of de buren, dan is de afscheiding respectievelijk van jou of van de buren. Het maakt niet uit wie de erfafscheiding betaald, het ligt eraan of de schutting op de grens, jouw grond of de grond van de buren staat.

REGELS VOOR DE HOOGTE VAN EEN SCHUTTING

Wanneer we het over een schutting hebben die in de achtertuin staat, dan mag deze maximaal 2 meter hoog zijn. Wil je een schutting plaatsen aan de voorkant van het huis, dan mag deze maximaal maar 1 meter hoog zijn. Wat als er nu veel hoogteverschil in je tuin zit, waar wordt dan naar gekeken bij het meten van de hoogte van een schutting? In principe zal er dan altijd gekeken worden naar het punt waar het terrein het hoogst is.

Ben je er helemaal uit wat betreft de hoogte van de schutting en je hebt een schutting geplaatst? Dan zijn er verder nog regels die zeggen dat je geen opening in de schutting mag maken, dus ook geen ramen of dergelijke. Staat de schutting op de erfgrens, dan mag je aan je eigen kant wel doen wat je wilt met de schutting. Misschien wil je met beugels plantenbakken ophangen of wil je de schutting schilderen, aan je eigen kant is dat geen probleem. Let er wel bij op dat je geen schade veroorzaakt aan de schutting, dit is natuurlijk niet de bedoeling.

Wil je in jouw tuin nu toch een schutting plaatsen die hoger is dan 2 meter, dan heb je hiervoor een vergunning nodig van de gemeente. Maar zolang je kiest voor een schutting tussen de 1 en 2 meter in de achtertuin, kun je dit eigenlijk zonder veel moeite plaatsen. Het kan natuurlijk zijn dat er in jouw gemeente afwijkende regels gelden, dus heb je twijfels over hoe hoog een schutting mag zijn in jouw tuin, check het dan even bij de gemeente.

KIES EEN SCHUTTING VAN HENDERSON LIVING

Nu je weet hoe hoog je schutting mag zijn, wil je ongetwijfeld verder kijken en starten met het plaatsen van een schutting. Ben je na het lezen van deze informatie nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van Henderson Living?

Het is mogelijk om een gratis proefstukje te bestellen. Zo kun je zelf de kwaliteit en uitstraling van een composiet schutting ervaren. En wat het precies betekent om het beste van het beste in huis te halen. In Nederland is het compleet gratis om een proefstukje te bestellen. Het is mogelijk om tot vier proefstukjes te bestellen. Wanneer je een proefstukje wilt bestellen in België en Duitsland, dan brengen wij alleen de pakketkosten van € 6,95 in rekening voor het aanvragen van maximaal vier proefstukjes.

OVER HENDERSON CREATIVE LIVING

Service, kwaliteit en een scherpe prijs, dat is waar we bij Henderson Creative Living voor staan. We helpen je ook graag op weg met het plaatsen van je composiet schutting en geven we je zoals in dit artikel informatie over hoe hoog een schutting mag zijn.

Het plaatsen van een nieuwe schutting is iets wat je ongetwijfeld zelf wilt doen. Wanneer je de bestelling hebt ontvangen, kun je vast niet wachten om de schutting op de juiste hoogte te gaan plaatsen. In ons handige online stappenplan leggen we in verschillende stappen uit hoe je een composiet schutting kunt plaatsen in je tuin.

Kies je voor een composiet schutting van Henderson Creative Living dan haal je werkelijk kwaliteit in huis. En dat ook nog eens tegen een zeer scherpe prijs. We zijn exclusief importeur en distributeur voor heel Europa. Wij hanteren een Laagste Prijsgarantie zodat je zeker weet dat je niet te veel betaalt. Je kunt bij ons rekenen op een snelle levering en je kunt online veilig een bestelling plaatsen. Onze webshop is voorzien van het thuiswinkel keurmerk. Wil je meer weten over hoe hoog een schutting mag zijn of over onze producten? Neem dan gerust contact met ons op of breng een bezoekje aan onze showroom.

 

Schuttingen 1,8m

Schuttingen 2m